Wat is Yerba Maté?

Heel Nederland moet Yerba Maté leren kennen!  

In de binnenlanden van Brazilië wordt onze Yerba Maté op authentieke wijze gemaakt, midden in de natuur. De bladeren en twijgen van de Yerba plant, die oorspronkelijk ”Ilex paraguariensis” heet, worden met de hand geplukt en vervolgens van het land naar de fabriek gebracht. Daar wordt de plant verwerkt en vervolgens gerookt in een van de ovens. Hierdoor krijgt het zijn authentieke smaak. Dit proces zorgt ervoor dat wij een van de beste Maté hebben die momenteel te verkrijgen is. We zijn dan ook enorm trots op dit product en hopen dat jij er net zo veel drink plezier van hebt als wij!

Wat is Yerba Maté?

Yerba maté is een traditionele Zuid-Amerikaanse drank die wereldwijd aan populariteit wint. Men zegt dat het de kracht van koffie heeft, de gezondheidsvoordelen van thee en het genot van chocolade. Het drankje wordt traditioneel geserveerd in een kalebas. Het wordt meestal gedronken door een metalen rietje met aan de onderkant een filter om de bladeren te zeven (genaamd een Bombilla). Het delen uit deze traditionele kalebas is een teken van vriendschap en verbondenheid. Hoewel traditioneel warm wordt gedronken, kan het ook koud worden geserveerd, vooral in warme klimaten. En wist je dat het ook heerlijk is met een beetje gebrande suiker, citroensap of melk?

Yerba Maté bevat verschillende heilzame plantenvoedingsstoffen zoals gezondheidsbevorderende antioxidanten, cafeïne en theobromine (die ook worden gevonden in thee, koffie en chocolade). Onze drank verhoogt de vetverbranding tijdens het sporten en kan de spiersamentrekkingen verbeteren. Ook kan het vermoeidheid verminderen, wat allemaal kan bijdragen tot betere fysieke en mentale prestaties. Ook kan het de eetlust verminderen en de stofwisseling stimuleren. Tevens bevat het ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen die het immuunsysteem kunnen versterken. Interessant is dat de antioxidatieve kracht van Yerba Maté thee zelfs hoger lijkt te zijn dan die van groene thee.