Gezondheidsvoordelen Yerba Maté

De gezondheidsvoordelen van Yerba Maté

De gezondheidsvoordelen van Yerba Maté
Velen sporters, acteurs en modellen gingen je al voor. Zij hebben de kracht van Yerba Maté als ondervonden en zijn meermaals publieke gespot met een kalebas in hun hand. Onze Maté is een goede bron van verschillende voedingsstoffen die zowel je fysieke als mentale gesteldheid kunnen verbeteren.

Sporters en Maté
In de afbeelding hierboven zie je van links naar rechts: Lionel Messi, Antoine Griezmann en Sergio Agüero. Deze drie topvoetballers drinken niet alleen Maté omdat het lekker is, zij drinken het drankje voornamelijk vanwege de gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt. Doordat het onze drank vol cafeïnerijk is, stimuleert het de focus en kan het een positieve werking hebben op je gemoedstoestand.

Het drinken van Mate zorgt ervoor dat de spijsvertering efficiënter koolhydraten verbrandt. Dit verhoogt en verbetert het energieverbruik. Door de infusie van de werkzame stoffen in het lichaam worden ophopingen van melkzuur voorkomen. Ophopingen van melkzuur leiden tot het brandende gevoel in de spieren tijdens het sporten, ook wel verzuring genoemd. Het drinken van Yerba Maté kan dit dus voorkomen. Bijkomend voordeel hiervan is dat de trainingsduur verlengd kan worden.

Nog meer voordelen
Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen aan Yerba Maté verbonden. Zo zitten er veel antioxidanten in het drankje, werkt het stress reducerend en is het goed voor uw hart en bloedvaten. Volgens een onderzoek dat is gepubliceerd in het British Journal of Nutrition, heeft Maté ook enorme invloed op het herstel van je spieren. Dit onderzoek wijst uit dat het herstelpercentage tot 24 uur na een intensieve training met 9% is verhoogd. Door de ontstekingsremmende kenmerken is het drankje ideaal voor geblesseerde spieren.

Kracht van de natuur
Zoals je kan lezen heeft Maté een hoop fysieke en mentale voordelen. Dit verschilt natuurlijk wel per persoon. Als je heel gevoelig bent voor cafeïne dan kan het natuurlijk tegen je werken in plaats van voor je. Kortom, het werkt niet voor iedereen even goed. Toch raden wij het bij hey-mate iedereen aan, al is het maar om te proberen!